Bedste dæk – Forår

Bedste dæk til racer – Forår – Hvorfor skal jeg vælge dem – Sportonline.dk giver dig en guide og forslår de bedste dæk til regnvejr og forår.

Bedste dæk - Forår

Forår i luften……snus ind og mærk den friske duft af forår, lyt til fuglene synge og nyd den lyseblå himmel – sådan ser de fleste en dejlig forårsdag, men …..

Der er dage, hvor vandet driver ned i dine cykelsko, dage hvor du er plettet i ansigtet, fordi din cykelmakker foran sprøjter vand og snavs op i dit ansigt, dage hvor du står i 5 graders kulde og skal skifte slange ….SKIFTE SLANGE, fordi du er punkteret….Det er så koldt, at dine fingre næsten falder af. Du står med dækjern og kan ikke få dækket af pga snavs, vand og kulde…5 kilometer længere fremme gentager hele scenariet sig så igen og du bander det hele langt væk …men det er der råd for…Så her er de bedste dæk – Forår.

Slip for 1 af de 2 ting

Når man er ude og cykle, er der flere ting, man gerne vil slippe for –  fx. at bageren løber tør for romkugler, når det bliver din tur, at du kører forkert og skal cykle 100 km ekstra… det er bare nogle af de ting, man gerne vil slippe for. Men de 2 vigtigste er STYRT og PUNKTERINGER.

Styrt

Punktering

Styrt på en racer cykel kommer når det kommer, for tit er det sådan, at man ikke selv kan gøre så meget ved det. Du kan undgå en sten og et hul på vejen, men ikke udefra kommende ting, så som din makker der rammer dig, eller en bil der drejer. Så det vil man gerne slippe for, men den del kan man ikke gøre så meget ved.

Punktering derimod, kan man gøre noget ved…faktisk så meget at du “næsten” slipper for det. Lige mht. køb af nye dæk skal man ikke spare, da det klart kan betale sig i længden at betale lidt ekstra – og tænk på al den tid, du sparer i regnvejr. Så lad os tale lidt om punktering.

Bedste racerdæk - punktering

Start med at sige til dig selv “Det er IKKE i foråret jeg skal køre hurtigst” – “Jeg gider ikke punktere mere”, så er det nemlig på plads og du kan læse videre om “det bedste dæk – forår”

For når man vælger “punkteringsfri dæk” til, så vælger man nemlig andre ting fra – eller det kommer selvfølgelig an på, hvordan man ser på det.

Kommer du fra din herre- eller damecykel med cykelkurv og blomsterkrans, SÅ kommer du til at køre hurtigere, og du kommer til at køre rigtig langt inden første punktering. Men forventer du racerdæk, der bare drøner derudaf uden rullemodstand og vejgreb, så bliver du nok lidt skuffet.

Det er klart når man vælger “punkteringsfri dæk”, så er rullemodstanden lidt højere, end hvis du vælger de populære racer sommerdæk. Men dem kan du skifte til, når det endelig bliver sommer (anbefaler nogle lidt længere nede i artiklen)

Jeg har kørt landevej i 20 år, og jeg har de sidste 10 år kørt med Schwalbe Durano Plus, når det er forår/efterår. Det er et vanvittigt godt dæk til de to årstider, så investerer du i dem, så har du i længden sparet både penge og tid. Så for mig er det klart det “Bedste dæk – forår”

Schwalbe Durano Plus

Har elastisk kerne og beskytter imod de irriterende flintesten, som de danske cykelstier er fulde af samt glasskår og lign. Det er et foldedæk, bundsolidt og en stærk investering – flere steder kåret til det bedste regnvejrsdæk. Som bonusinfo så benytter jeg samme dæk, når jeg kører på stierne i skoven på min gravelcykel.

  • Rullemodstand : Medium
  • Greb : Ok i tør vejr, stærke i regnvej
  • Levetid : Længe
  • Holdbarhed : Stærke
  • Vægten : Lidt tungere end racer dæk

Kan købes her

Schwalbe Durano Plus 25 mm
229,00 kr
Schwalbe Durano Plus 25mm
299,00 kr

Sommerdæk - racer

Nu når vi er ved det, så vil jeg gerne ,”træde nogle watt for”, “spille en plade for”, “slå et slag for” CONTINENTAL GP 5000S. Jeg har ikke kørt med andre dæk de sidste mange år, og det kan tælles på en hånd, hvor mange gange jeg er punkteret.

CONTINENTAL GP 4000S II

Hurtigt, ruller lækkert, står fast og kan klart anbefales. Du kan investere i GP5000s som er den nye dreng/pige i klassen lige her :

  • Rullemodstand : Hurtig
  • Greb : Virkelig god
  • Levetid : Længe
  • Holdbarhed : 1 sæson (ved 5000km kørsel)
  • Vægten : Let

Kan købes her

Continental Grand Prix 5000
309,00 kr

Relateret links : 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *