Hvad er ERG mode ?

I Zwift er der en indstilling der hedder ERG mode, men hvad gør den og hvor sætter man den på ? ERG mode styrer dine workouts, se her hvordan :

ERG mode

ERG er oversat fra græsk og betyder WORK, så faktisk er det “WORK MODE”, ERG bruges i workouts og det som ERG mode gør, er at holde fast i de Watt du skal træde.

Dvs hvis du i din workout, bliver bedt om at træde 200 watt, så klarer ERG mode, i samarbejde med din hometrainer, netop det. Uanset om du skifter gear, træder hurtigere eller langsommere rundt i pedalerne, så skal du træde 200 watt – uanset hvad.

Det gør, at du ikke skal fokuserer så meget på, at ramme præcist de watt, din workout fortæller dig du skal træde, men at du hometrainer regulerer din belastning.

ERG mode og FTP

Det er jo sådan, at din FTP regulerer din workout, så når du stiger i FTP, så regulerer dine workouts sig også. Og her holder ERG mode dig fast og stiger sammen med din FTP, så du hele tiden bliver stærkere – Med andre ord, du skal ikke rigtig lave andet end at cykle, når du kører ERG mode – ikke tænke 🙂 Bare holde den cadance du ønsker, hometraineren regulerer sig hurtigt så du hele tiden træder de watt din workout ber dig om. Se her hvordan du sætter din FTP 

Hvor sætter man ERG mode til ?

Når du har startet Zwift op, så på forsiden skal du vælge workout.(Training)

Så herefter vælger du en workout du gerne vil køre.

Og nederst kan du så sætte hak i om du vil kører ERG mode eller ikke. (Husk dine enheder skal være connected.)

ERGmode i en workout

Du kan midt i din workout slå ERG mode til eller fra.

  • AppleTV :

    Swipe op på fjernbetjeningen og klik så på ERG knappen for at slå den til og fra.

 

  • PC :

  • Før musen ned i bunden af skærmen midt på og klik så på ERG knappen for at slå den til eller fra.

 

  • Companion app :

  • Åben appen i mens du cykler din workout (sørg for at dine enheder kører på sammen trådløse netværk) Den vil som standard stå på “Map” Tryk på “Workout” i bunden og i toppen til venstre kan du så slå ERG mode til eller fra.

 

Releteret links :

 

1 kommentar til “Hvad er ERG mode ?”

  1. Pingback: Zwift - Workout i meetup Hvordan ?- Guide - SportOnline.dk

Skriv en kommentar