Bedste vintertøj cykel – Varm og tør er vigtigt

Vintertøj cykel

Har man siddet på en cykel i Danmark en vinterdag, så er man godt klar over, at hvis man skal køre på en racercykel i de måneder, at der skal noget ordentligt kluns til.

Vi giver her et godt bud, som kan holde dig godt varm og tør på hele turen, men en ting er vigtigt – GÅ IKKE PÅ KOMPROMIS..!!! 

Så hvilke Vintertøj cykel, du skal vælge giver vi et bud på her.

De 3 vigtigste dele

Overkrop : 

Klart den vigtigste del, det er den del du bevæger mindst, så spar ikke her og få en vind og vandtæt fra starten af.

Hænder og fødder : 

Der er ikke noget, der er mere slemt end at få våde hænder eller fødder, så find det rigtige fra starten af.

Halsedisse, pandebånd hue : 

80% af din varme forsvinder op igennem din hovedbund, så holder du på varmen der, så er det nemmere for resten af kroppen.

Brug flere lag

Når du cykler, så bevæger du næsten ikke din overkrop og om vinteren betyder det bare endnu mere at overkorppen skal holdes varm. Begynder du at fryse og er kold i længere tid, kan det ende med snuden i vejret – derfor…

Benyt dig at flere lag – i form af godt åndbart inderlag og vind og vandtæt yderste lag, ja ofre du lidt flere penge så får du også det yderste lag som åndbart.

Alt efter om du er god til at holde på varmen eller om du er en kuldeskær rytter, så kan man vælge et mellemlag, men hvis du invisterer i en godt jakke, så er det ikke nødvendigt. Vintertøj cykel er et “must” hvis du skal cykle ude imellem oct-april.

Yderste lag

For at få det bedste vintertøj cykel tøj må vi starte med :

JAKKEN ……den er vigtigt, så smid lidt eksta penge efter den, jeg lover at den holder i mange år.

Du cykler, solen skinner og det virker egentligt ok i vejret –  MEN vind…vind når du cykler er ond, så chill factor er meget højere end når du bare går en tur, så derfor sørg for at få en vindtæt jakke. Den jakke skal kunne holde til slud,vind og vand, så sørg for at få en ordentlig jakke fra starten af.

Hvis ikke din jakke er vandtæt så vil din evt uld indeunder bliver våd og faktisk holde dig kold under hele ture og det er ikke en rar oplevelse, faktisk en ret så kold fornøjelse. Husk nogle jakker kun er vandafvisende fordi det ikke er en nem process, ej heller en billig process at lave jakker både vind og vandtætte.

Vandafvisende ?

Vandafvisende er holdbar hvis der kommer en byge, men hvis det regner eller sner og længere tid så trænger vandet igennem disse jakker, du kender det måske fra telt eller skitøj – måles i mm….så hvis du ved det om produktet så skal du ikke gå under 2000mm og gerne mere endda.

Så når du skal på jagt så kig efter : Min vandafvisende og vindtæt, min 2000mm vandtæthed, kig evt efter hvad temp jakken kan klare ned til, sørg for at der er lommer i jakken og helst 3.

Det her kunne være en ide fra Biemme.

Biemme RAFAL A30M1022M

Inderste lag

Du skal bruge en svedundertrøje, der er god til at holde din sved på ydersiden af din svedtrøje, det gør nemlig at du stadig er tør og varm og ikke bliver våd. 

Man kalder det også svedtransporterende.

Det er vigtigt at du holdes tør og varm og her skal du have en super produkt da det sidder tættest på din hud og skal være i god kvalitet. Sørg også for at du finder et produkt som er seamless (uden generende sygninger) og sørg for at kigge på hvilke produkt svedtrøjen er lavet af. Sidst men ikke mindst, så se om det er antibakteriel, mere så den ikke stadig lugter efter første vask, men holder sig frisk altid.

Mærker ?

Der er mange vintertøj cykel tøj mærker derude og jeg kan nævne Fusion, Grib grab, men efter mange års kørsel i Biemme er det altså det jeg vil anbefale aller mest. Men det er self en smagssag. Biemme er lidt svært at få fat i, men skriv endelig til mig så kan jeg evt hjælpe.

Biemme ARABBA A73C201M

Halsedisse, pandebånd eller hue

Alt efter om du er en “Sveder” “Fryser” “Varmer” eller hvad vi skal kalde det, så forsvinder ca 80% af din varme ud af din hovedbund, så det er et godt sted at holde dig varm. Vi er meget forskellige som ryttere, nogle kan li’ frist luft i næse og mund, andre vil gerne lukke helt af.

Nogle kan godt li’ at få dækket hele hovedbunden og ørerne, andre kun ørerne. Derfor skal du her forsøge dig frem hvad du har bedst med under hjelmen, jeg har alle 3 nedenunder og skifter alt efter vind og vejr, men benytter mest huen til cykling og pandebånd til løb. Der findes også mange mange andre produkter, så prøv dig frem og kig igen efter noget der evt er svedtransporterende.

Biemme SOTTOCASCO A08C201U
Biemme FASCIA A07K101U
Biemme PASSAMONTAGNA A09C102U

Hænder og fødder

Ja de underlige dimser der sidder længst fra hjertet, dvs de dimser som har sværest ved blodcirkulationen og derfor sværest at holde varme.

Det er et MUST, at både fødder og handsker er vind og vandtætte, men dette er ikke altid nok, for du skal “Når du cykler” bevæge finger og tær hele tiden for at holde gang i blodet i spidserne. Husk også vinder sokker som også fås i mange varianter.

Biemme COPRISCARPA A04J101U
Biemme LAGORAI A61L103M

Konklution..."Vintertøj cykel"

Vintertøj cykel tøj er én ting, bevægelse er en anden, men det gælder altså også når du cykler om sommeren. Du SKAL bevæge dig på din cykel, sidde lidt oprejst, bevæge din finger og tær samt ryste lidt i overkrop og ben en gang imellem, man sidder meget stille på cyklen og det er en super god ide allerede nu at gøre bevægelse til en vane. – Det bliver du gladest for i længden…

Gratis programmer

Derudover så skal du self lave core træning der er lavet specielt til cykelryttere & her vil jeg self anbefale vores som du finder oppe under Træningsplan, jeg vil også anbefale vores 8 ugers gratis træningsprogram.

Vi håber det er gjort dig lidt klogere på sæsonen og på det der er vintertræning ude ellers er i velkommen til at skrive til os

Rigtig god træning !!!

2 kommentarer til “Bedste vintertøj cykel – Varm og tør er vigtigt”

  1. Pingback: Zwift guides ét sted - Zwift pause - Hvordan gør man så lige det...

  2. Pingback: Bedste dæk - forår til racer - Hvorfor skal jeg vælge dem - Sportonline.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *